2017. február 20., hétfő

Kis híján megverték, amiért "uramnak" szólította a transznemű riportert

2015-ben Caitlyn Jenner nyerte az ESPY gála Arthur Ashe Bátorság-díját, amit a sportban és az élet egyéb területein maradandót alkotó személyeknek ítélnek oda.
Bruce Jenner 1976-ban a tízpróba olimpia bajnoka lett, később Kim Kardashian mostohaapjává vált. A világhírt mégis az hozta meg neki, amikor 65 évesen úgy döntött, hogy nővé operáltatja magát. 
A Dr. Drew című amerikai beszélgetőműsorban újságírók és tévés személyiségek vitáztak Jenner érdemeiről és arról, hogy rászolgált-e a díjra. Az egyik vendég, Zoey Tur, aki történetesen transznemű, már a műsor elején megorrolt a konzervatív nézeteiről ismert Ben Shapiróra. A jobbos Breitbart News internetes portál főszerkesztőjének az volt a hibája, hogy "uramnak" merészelte nevezni Zoey-t, aki ettől úgy berágott, hogy nyakon ragadta és megfenyegette Shapirót.

A magyar felirat sajnos nem tudja visszaadni a helyzet komédiáját: a többi vendég nem is azon akad fenn, hogy Shapiro elmebajnak titulálja a transzneműséget, hanem azon, hogy hímnemű személyes névmással hivatkozik Caitlyn Jennerre, holott ő she és nem he. Még jó, hogy a világon nincsenek nagyobb problémák annál, mint amikor valaki a nyelvtani szabályok betartásával követ el "gender-terrort".


Ha tetszett a cikk, lájkold a blogot a Facebookon is!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése