2017. február 23., csütörtök

Nem pacsizhatnak le a rendőrök a gyerekekkel, mert az egyenruha félelmet kelt

Tavaly decemberben egy jópofa kezdeményezés látott napvilágot a Massachusetts állambeli Northamptonban. Hogy jó kapcsolatot alakítsanak ki a közösséggel, a helyi járőrök minden péntek reggel kivonulnak egy iskolához, hogy tanítás előtt lepacsizzanak a gyerekekkel.


Ez az úgynevezett High-5-Friday, avagy Pacsi Péntek. Végre egy jó ötlet, ami közelebb hozhatja egymáshoz a hatóságokat és az állampolgárokat. Joggal gondolhatnánk, hogy nincs az az idióta, aki még egy ilyen jóindulatú kezdeményezésbe is bele tud kötni. PEDIG VAN! Habár a projekt eleinte nagy sikernek örvendett, néhány degenerált szülő nem rég kifakadt, hogy a színes bőrű és az illegálisan az országban tartózkodó gyerekekben félelmet kelthet az egyenruha.

Képmagyarázat: A vérszomjas fakabát csak azért nem harapja le a kislányok fejét, mert fehérnek születtek
Feltételezhető, hogy a northamptoni rendőrségnek pont az volt a célja ezzel az akcióval, hogy eloszlassa a félelmeket és megnyerje a lakosság bizalmát. Az elmúlt években számos túlkapás történt a zsaruk részéről, viszont az is tény, hogy hallatlanul sok járőr válik célzott támadások áldozatává. Pont itt lenne az ideje a konszolidációt elősegítő kampányoknak, de a píszí-osztag most sem tudott a seggén maradni, muszáj volt megfúrni ezt a jó szándékú kezdeményezést.  A rendőrség a következő nyilatkozatot tette ki a Facebook oldalára:
Habár sok támogatást kaptunk a közösségi médiában, egyesek aggodalmuknak adtak hangot a programmal kapcsolatban. Szerintük vannak gyerekek, akik negatívan reagálhatnak az iskolájuk előtt gyülekező egyenruhásokra. Főleg a színes bőrű és papírokkal nem rendelkező gyerekeket féltik, de szerintük azok is rosszul reagálhatnak, akiknek negatív tapasztalataik vannak a rendőrséggel.
Képmagyarázat: A rettegett erőszakszervezet kedvenc időtöltése a fekete és bevándorló gyerekek vegzálása
A northamptoni kapitányság Twitter-oldalát azóta ellepték a felháborodott üzenetek. Sokan nem értik, hogy miért kell néhány elmebeteg miatt véget vetni a programnak, de a döntés már megszületett. A járőrök nem folytathatják pénteki rutinjukat. Vastaps jár a szociális igazságosság élharcosainak, amiért elhárítottak egy újabb veszélyt...

Ha tetszett a cikk, lájkold a blogot a Facebookon is!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése